Een mentor op de werkplek? Ook jouw carrière heeft er baat bij

Beginnen aan een nieuwe job of een nieuwe stap in je carrière? Dat is niet altijd evident. Met een mentor erbij gaat dat gelijk een stuk makkelijker. Je hebt een houvast en iemand waar je ook heel wat van opsteekt. Kortom, met een mentor sta je er niet alleen voor. En dat scheelt.

Wanneer je van start gaat in een nieuwe job of jezelf lanceert in een nieuwe fase van je carrière, dan neem je die professionele horde best niet alleen. Goed op weg gaan, is het halve werk. Anderzijds is het makkelijk wanneer je bij één iemand specifiek kan aankloppen voor al jouw vragen. Bovendien geeft het je een ankerpunt binnen het bedrijf. Je hebt een vraagbaak, een morele steun en een professionele houvast wanneer je het even niet meer weet.

Reilen en zeilen van het bedrijf

Eerst en vooral is een mentor er om je in te wijden in het reilen en zeilen van het bedrijf of de job waarin je aan de slag gaat. Ongeschreven wetten, dagelijkse routines, maar ook omgangsvormen en contactpersonen kom je via je mentor te weten. Hij kan je doorgaans zeggen hoe je het meest efficiënt aan de slag kan. Dat bespaart je een hele hoop tijd, gedoe en zoekwerk. Bovendien loop je zo niet het risico om iemand te bruuskeren door ongebruikelijke dingen te zeggen of ongewone acties te ondernemen.

Sparring partner

Een mentor kan je ook mee op pad nemen in de dagelijkse rituelen op de werkplek zoals vergaderingen of systemen waarmee je zal gaan werken. Tegelijkertijd kan hij je ook op dat vlak de geijkte manier van werken gewoon maken. Hij weet immers al uit eigen ervaring waar je zoal kan tegenaan lopen. Je hebt gelijk ook een sparring partner waar je je werkwijze mee bespreekt en dubbelcheckt. Doordat je samen discussieert, kan je die werkwijze of aanpak vervolgens finetunen waardoor je sneller resultaten boekt binnen het bedrijf.

Vangnet

Maar een mentor is meer dan dat. Je krijgt ook actief feedback op het werk dat je verzet. Kan je je een idealere uitgangspositie bedenken? Belangrijk is wel dat je uiteraard openstaat voor constructieve feedback. Alleen zo kan je snel je vaardigheden aanscherpen, maar ook je persoonlijke groei binnen het bedrijf versnellen. Daarnaast kan je de ideeën die je hebt eerst door een testfase laten gaan met je mentor om ze zo vervolgens in de groep te gooien. De ultieme vorm van damage control. Je mentor fungeert als het ware als een soort van vangnet op de werkplek. Moraal van het verhaal: een mentor in een nieuwe job of een nieuwe uitdaging in je carrière is dus zeker geen overbodige luxe.

Pascal Dewulf