6 minigeluksmomenten op de werkplek met grote impact (wat zijn de jouwe?)

Geluksmomentjes op het werk? Jazeker. Wij sommen er graag 6 voor je op.

Complimentjes geven/krijgen

Je hoort het zo vaak dat complimentjes geven eigenlijk niets kost. Waarom zijn we er dan vaak zo zuinig mee? Gooi af en toe eens een (figuurlijk) bloempje richting je collega’s. En als je zelf al eens een lofuiting in ontvangst mag nemen, pak die dan dankbaar aan. Je wordt er allemaal gelijk een stuk blijer van.

De klus is geklaard

Het kan je zo’n geweldig gevoel geven wanneer je (al dan niet samen met het team) een moeilijk project tot een goed einde brengt. Niemand misschien die je daarover wat zegt, maar voor jezelf is het een overwinning. Iets om trots op te zijn waardoor jij carrièregewijs ook weer een stukje groeit.

Appen maar

Een WhatsApp-groepje aanmaken waarin je met je collega’s ook na de uren wat gekkigheid of nieuwtjes deelt, kan wonderen doen. Het schept verbondenheid. Je ontmoet mekaar, weliswaar virtueel, ook buiten het officiële kantoorcircuit. En zo leer je mekaar ook meer als mens kennen. Je wordt er alleen maar betere collega’s van.

Breng eens wat lekkers mee

Eten verbindt mensen met mekaar. Ook je collega’s. Eten is meer dan zomaar wat in je mond stoppen. Het is een ritueel dat je ook met je collega’s kan delen. Een paar croissants bij het kopje koffie aan de start van de dag, doet wonderen. Je geniet even samen en je collega’s hebben het gevoel dat je zorg voor hen draagt. Mission accomplished.

Een fijn gesprek

Gewoon een gezellige babbel op een onverwacht moment bij de koffiemachine of tijdens de lunch. Een collega die je onverwacht contacteert voor een videochat terwijl je op de thuiswerkplek aan de slag bent. Een ultiem geluksmoment. Mensen zijn sociale wezens. Ze willen met mekaar praten en dingen uitwisselen. Het zit in onze menselijk natuur om met mekaar te communiceren. Het schept een band, het geeft rust en het brengt je dichter bij je collega’s. (En zij bij jou) Wees er dus zeker niet te zuinig mee.

Je wordt gewaardeerd

Een groot stuk van je werkgeluk hangt af van de waardering van je baas en collega’s. Het gevoel dat je waardevol in het team bent. Dat je ertoe doet. Meer dan ooit zijn we in onze respectievelijke jobs op zoek naar zingeving. Je moet die waardering niet altijd zien als een schouderklopje of een welgemeende ‘good job!’ van je werkmakkers. Ook constructieve feedback om nog beter te worden in je job is een teken van waardering. Het is een signaal dat je baas/collega’s potentieel in jou zien en je daarom naar een (nog) hoger niveau willen tillen.

Pascal Dewulf