7 steengoede redenen om aan coworking te doen

Coworking is meer dan samen op éénzelfde werkplek aan de slag zijn. Je gaat er heel veel voordeel mee halen. Wij geven jou alvast zeven steengoede redenen mee om aan coworking te doen.

Je vergroot je netwerk

Coworken betekent dat je vaak door gelijkgestemde professionelen bent omringd. Die komen weer met nieuwe ideeën en zullen snel onderdeel uitmaken van het netwerk waaruit je kan putten. Misschien gaan jullie wel op een gezamenlijk idee broeden?

Je wordt gemotiveerd

‘Mensen zien werken, doet werken’, zegt het volkse spreekwoord al eens. Je thuiskantoor zorgt voor heel wat afleiding. Daar moet je mee om kunnen. Op een coworkingplek ben je met andere mensen aan de slag. Dat geeft structuur en goesting.

Je bent productiever

Onderzoek toont aan dat mensen die in coworkingruimtes aan de slag zijn, doorgaans productiever voor de dag komen. Dit ontstaat door de interactie met andere professionals hetgeen zorgt voor extra motivatie.

Je werkt in een volledig uitgeruste kantooromgeving

In een coworkingspace beschik je doorgaans over alle dingen die je ook in een kantooromgeving aantreft: vergaderzalen, scanners, printers, koffiemachine, ….

Je bent niet (langer) alleen

Tja, alleen is maar alleen. Sommigen vinden het een zegen, anderen een vloek. Ze worden gek van de stilte en het gebrek aan af en toe een gezellige babbel. Behoor jij tot die laatste categorie? Dan ga je je alvast in jouw nopjes voelen op je nieuwe coworkingplek.

Je bent niet gebonden

Het hoogste goed van veel zelfstandige ondernemers is hun vrijheid. Coworking sluit daar naadloos bij aan. Je bent niet gebonden aan je werkplek. Zint het je na een dag/week/maand niet? Dan verkas je toch gewoon naar een andere coworkingruimte? Heel wat coworkingruimtes bieden verschillende huurtermijnen en formules. Je kan dus kiezen wat het best voor jou werkt.

Je beheert perfect je kosten

Als kleine onderneming of freelancer let je op de centen. Een coworkingruimte bespaart je alvast het opzetten van een complete kantooromgeving. Rekeningen voor nutsvoorzieningen, maar ook bijvoorbeeld internetverbinding en dies meer zitten doorgaans in de prijs van je gekozen formule ingebakken.

Pascal Dewulf