Driekwart werkende Belgen houdt deur open voor andere job

Bijna driekwart van de werkende Belgen houdt de deur open voor een andere job. De behoefte aan (door)groeimogelijkheden is er in alle leeftijdscategorieën: bij de 60-plussers hoopt nog bijna drie op de tien binnen het jaar van rol of functie te veranderen. Dat alles blijkt uit een onderzoek van hr-dienstenbedrijf Acerta.

De krapte op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat heel wat werknemers zelf hun carrière een bepaalde richting kunnen en willen uitsturen. Pakweg driekwart van de werkende Belgen (72,2%) geeft aan op dit moment open te staan voor een andere jobopportuniteit. Dat zijn er iets minder dan vorig jaar, toen dat cijfer nog op 77% lag.  

Jobmobiliteit

Britt Winnepenninckx, experte talent bij Acerta Consult, vindt dat een goede zaak voor de jobmobiliteit: “Om het maximum uit de grote vijver aan werknemers te halen, kunnen bedrijven best voor zichzelf helder stellen welke profielen ze precies zoeken, waar ze voor openstaan en welke profielen ze nog missen in hun organisatie. Een derde van de werkende Belgen geeft aan dat ze op dit moment zelfs een carrièreswitch overwegen. Bedrijven kunnen daarop inspelen door ervaring in de sector niet als grootste vereiste naar voren te schuiven tijdens het rekruteringsproces, tenminste als ze alle potentieel willen aanspreken.”

Doorgroeimogelijkheden

Het gebrek aan doorgroeimogelijkheden bij de eigen werkgever ligt meestal aan de basis van de interesse in een andere job. 38,1% zegt open te staan voor jobaanbiedingen omdat ze het gevoel hebben dat hun werkgever niet veel mogelijkheden te bieden heeft. 43,2% van de werkenden zegt nog veel mogelijkheden bij hun werkgever te hebben en dus geen interesse te hebben in jobaanbiedingen.

Alle leeftijden

De behoefte aan (door)groeimogelijkheden daalt weliswaar naargelang werknemers ouder worden, toch blijft het relevant in alle leeftijdscategorieën. Bij de zestigplussers, bijvoorbeeld, hoopt maar liefst 28,8% binnen het jaar (nog eens) van rol of functie te veranderen binnen hun organisatie. Ook bij de vijftigers ligt het aandeel dat nog wil veranderen erg hoog (39,9%).

Mieke Vercruijsse