Zo doorbreek je het Zoom/Teams carrièreplafond

Op je thuiswerkplek voel je je naar alle waarschijnlijkheid in je nopjes. Ondertussen zijn er ook collega’s die liever op kantoor werken. Zij zijn fysiek zichtbaar op werkplek. Jij bent dat doorgaans via Zoom/Teams vanaf je thuiswerkplek. De hamvraag: hoe kan jij vanuit je thuiskantoor even hard aan je carrière bouwen?

Ben jij zo iemand die het thuiswerken helemaal heeft omarmd en online meetings doet in cosy wear? (althans het onzichtbare deel van je plunje) Dan moet je weten dat je kans op promotie doorgaans afneemt ten opzichte van collega’s die vaker op kantoor vertoeven. Dat blijkt alvast uit een onderzoek van Stanford University. En dan te weten dat je thuis een stuk productiever bent. Dat heeft onderzoek ondertussen eveneens uitgewezen. Maakt niet uit, je bent minder zichtbaar en loopt dus minder in het vizier voor een promotie. Ze hebben er zelf een term voor: Zoom ceiling. Tja, het had ook Teams ceiling kunnen zijn. Maakt niet uit.

Zoom plafond

Het was industrieel-organisatiepsycholoog Elora Voyles, mensenwetenschapper bij TINYpulse, die voor het eerst met de term ‘Zoom plafond’ kwam. Voyles beweert dat dit het nieuwe glazen plafond is voor telewerkers. Dat zou komen door het feit dat die Zoom ceiling zorgt voor een uit-het-oog-uit-het-harteffect. Daardoor zouden thuiswerkers minder snel doorgroeien. De cijfers van het Stanford University onderzoek zijn in die optiek frappant. Volgens het onderzoek vermindert het promotiepercentage voor telewerkers met zowat 50%.

Maak het meetbaar

De hamvraag: hoe kan je dan wel zichtbaar blijven, ook wanneer je fysiek niet zichtbaar bent? Regelmatig korte, virtuele ontmoetingen bijvoorbeeld. Ook buiten het normale vergaderschema. Richt je daarbij eveneens naar je baas. Organiseer ook met hem/haar korte babbels (minstens één keer per week). Tijdens die babbels kan je (samengevat) duidelijk maken waar je mee bezig bent, wat je hebt verwezenlijkt en wat er op je planning zit. Leg daarbij altijd de nadruk op kwantificeerbare gegevens. Zo beschikt iedereen over objectieve en meetbare informatie. Dat geeft jouw carrière als thuiswerker gelijk een stevige boost.

Beschikbaarheid is troef

Werk je thuis, zorg dan dat je tijdens de kantooruren steevast beschikbaar en online bent. Het feit dat je niet op kantoor bent, mag geen excuus zijn voor een verminderde bereikbaarheid. Tuurlijk zit niet iedereen 8 uur per dag aan zijn/haar desk. Je begrijpt echter wel wat we bedoelen, toch? Gooi jezelf daarbij af en toe openlijk een bloemetje toe voor geboekte (liefst meetbare) successen en je zit weer helemaal op hetzelfde niveau dan je kantoorwerkers wanneer het op doorgroeien aankomt.

Wikken en wegen

Slotsom: het is aan jou om te bepalen waar jouw prioriteiten liggen en ook: één studie maakt de zomer niet. Ondertussen is de dynamiek op de werkvloer eveneens gewijzigd en vindt hybride werken steeds meer ingang. Aan jou om te wikken, te wegen en te beslissen.

Pascal Dewulf