Waarom hetgeen je ’s morgens doet de hoogte van je inkomen bepaalt

Wat doe jij ’s morgens? Opstaan, douchen, aankleden en een hapje eten? Weet dan dat het echt wel van belang is wat je ’s ochtends onderneemt. Waarom? Omdat het de hoogte van je inkomen bepaalt. Jawel, je ochtendroutine bepaalt de grootte van jouw salaris.

Onderzoek door slaapspecialist TheSleepJudge bracht aan het licht dat wie een coherente ochtendroutine heeft, door de band genomen ruim 11.000 euro meer verdient dan een professional voor wie het ochtendritueel eerder nonchalant verloopt.

Sporten en een koude douche

Raar maar waar, ga je ’s morgens sporten en neem je nog even een koude douche, dan is de kans groot dat jouw salaris groter is dan gemiddeld. Misschien niet meteen twee dingen die jij associeert met een gezellig ochtendritueel. Ook meditatie en de krant doornemen staan hoog gerangschikt in het lijstje.

Routine Incomes © The Sleep Judge

Op tijd uit bed

Niet in het lijstje: hoe laat je opstaat. Ook dat bepaalt immers de hoogte van jouw inkomen, althans wanneer we de toonaangevende nieuwswebsite Business Insider mogen geloven. Zo zouden mensen die vóór zes uur ’s morgens opstaan veel meer kans hebben om een hoger salaris te hebben. Daar is nog meer bewijs van. In zijn boek Rich Habits – The Daily Success Habits of Rich Individuals bestudeerde auteur Thomas C. Corely gedurende vijf jaar immers 177 selfmade miljonairs en ontdekte dat bijna vijftig procent van hen minstens drie uur eerder wakker werd dan het begin van hun werkdag.

Consistentie is belangrijk

De professionele soep wordt nooit zo heet gegeten als ze wordt opgediend. Het maakt dan mogelijk ook niet echt uit of je je om zes uur ’s morgens nog even omdraait. Wel dat je een consistent ritme en een routine moet vinden voor je slaap- en ochtendritueel. Zo kan je de rest van de dag energiek, alert en georganiseerd aan de slag gaan om je professionele objectieven te bereiken. Logisch gevolg, je salaris zal navenant zijn.

Pascal Dewulf