Moe, moe, moe (1)? 7 tips om ’s ochtends sneller uit je bed te komen

Een aangepast muziekje, wat gymnastiek en, voor de diehards, een wekker die wegrolt nadat het alarm afgaat. Streekpersoneel haalt alle toeters en bellen boven om je uit bed te krijgen.

1. Sta vroeger op

Zet je wekker een kwartier vroeger. Wedden dat je je bed niet uit geraakt omdat je hoofd vol loopt zodra je je ogen opent? Je moet de badmintonkledij van de oudste nog in z’n sportzak stoppen, alle documenten voor je presentatie verzamelen en hoe gaan jullie in godsnaam nog op tijd op school geraken? Je bent een held dat je dan überhaupt nog uit bed geraakt. Dat extra kwartiertje schept rust.

2. De wekker

Koop een slimme wekker. Tegenwoordig bestaan er wekkers op wielen of stuiterende exemplaren. Zodra het alarm af gaat, stuitert of rijdt de wekker weg van je bed en moet je er achteraan lopen om het geluid af te zetten of de snooze knop in te drukken. Om zeven minuten later weer achter de wekker aan te hollen. Echt iets voor hardnekkige ochtendhumeurtjes dus.

3. En 1, en 2, en 3…

Doe de Streekpersoneel Bed Workout om je circulatie op gang te brengen en je spieren wakker te maken:

  • Rek je eens goed uit.
  • Rol 10x met je enkels en polsen.
  • Kijk rechts en links met je hoofd.
  • Trek je knieën naar je buik, zo ver als je kan, en laat weer los. Herhaal dit 5x.
  • Strek je armen uit naar het plafond, en zwaai ze enkele keren naar beneden en weer naar boven (wel even opletten voor je partner).

4. Tja…

Doe die andere bed workout. En nee, geen commentaar.

5. Trakteer jezelf

Bouw in je ochtendroutine een verwenmomentje in (naast puntje 4, dan). Zo heb je elke ochtend iets om naar uit te kijken: een vers geperst fruitsapje, je favoriete playlist keihard zetten, 10 minuten in stilte de krant lezen,… De ideale manier om je bed uit te geraken.

6. Wellness

Maak van je momentje in de badkamer iets fijn voor jezelf. Sluit partner en kinderen buiten, neem een warme douche en maak jezelf rustig klaar. Nu weet je waarom puntje 1 zo belangrijk is.

7. Ga vroeger slapen

Klinkt logisch, toch? We roepen het allen tegen onze kinderen, maar zelf? Ho, maar. Tijd dat iedereen wat vroeger gaat slapen, dan voel je je ’s ochtends een stuk beter.

Eveline Janssens