7 manieren om weer verliefd te worden op je job

Een professionele cupidopijl richting je job? Jazeker, dat kan. Dit zijn alvast 7 manieren om weer helemaal verzot te worden op jouw baan.

Doe een wandelvergadering

Een eindje lopen kan wonderen doen om jouw gedachten weer te ordenen en je creativiteit weer helemaal te laten stromen. Stel je collega daarom misschien eens een wandelvergadering voor. Gewoon even een blokje om voor een kort werkoverleg. Vergaderen zal nooit meer hetzelfde zijn.

Ga af en toe in isolement

Jouw collega’s zijn prima. Geregeld helemaal in je eentje je ding doen ook. Dat kan op de trein of in zo een van die hippe privé-modus silence booths die vandaag de dag staan opgesteld in heel wat bedrijven. De blijheid om ook bij je collega’s te zijn, blijft daardoor springlevend.

Omhels je hoofdtelefoon

Of liever, laat je hoofdtelefoon regelmatig je hoofd en oren omhelzen. Zo’n hoofdtelefoon schermt je af van alle geroezemoes op kantoor en bezorgt je tegelijkertijd wat aangenaam muzikaal behang. Als het je beter geluimd maakt naar je collega’s en je productiviteit verhoogt, wat kan daar dan mis mee zijn?

Een ontbijtje doet wonderen

Groot zal de blijdschap zijn wanneer je op een morgen het kantoor binnenwandelt en je jouw rechtstreekse collega’s trakteert op een croissantje. Zomaar, niet omdat het moet. Doe er nog een kop koffie/thee bij en je hebt de teamspirit gelijk weer met 50 procentpunten laten stijgen.

Stel de regels wat minder scherp

Vaak gaan we er op kantoor van uit dat de regels de regels zijn. En mogelijk sluiten die regels niet altijd aan bij optimale collegialiteit. Bespreek met je collega’s dan ook waar jullie in samenspraak de regels wat kunnen flexen. Dit uiteraard zonder dat daarbij de productiviteit of integriteit van het team (of het bedrijf) in het gedrang komt. Gegarandeerd dat jullie mekaar (als collega’s) weer een stukje liever zullen zien.

Optimaliseer je mailbox

Een ietwat vreemde tip, zo lijkt het. Vaak ontstaan frustraties echter wanneer je mailbox overvol loopt doordat je collega’s je bombarderen met mails van allerlei slag. Behoud jezelf het recht voor om mails waar je niet rechtstreeks mee betrokken bent, te beantwoorden naar wens. En spreek af met je collega’s waarover jullie wel of niet e-mailverkeer wensen te hebben. Zo vermijd je frustraties en blijft je happy gevoel op niveau.

Lunch eens buiten de deur

Het maakt een wereld van verschil om eens niet zoals elke dag in de bedrijfskantine te verzamelen voor de lunch. Buiten de deur een hapje eten, samen met je kantoor besties, creëert immers een heel andere dynamiek tussen jou en je collega’s. Gewoon doen.

Pascal Dewulf