6 tips voor een geslaagde terugkeer naar je oude baas

Vaak lijkt het gras groener aan de andere kant. Maar even vaak is dat niet zo. Soms is er zelfs helemaal geen gras. En dan moet je misschien wel op kousenvoeten terug naar je oude baas toe. Niet bepaald iets waar je staat om te springen. Wel het werk, maar niet je baas waarbij je eerst een mea culpa moet slaan alvorens je weer aan boord mag. Met deze 6 tips gaat dat alvast een stuk makkelijker verlopen.

1. Eindigen in schoonheid

Blijf bij je oude werkgever professioneel tot op het laatste moment. Laat de aandacht niet verslappen in de laatste weken alvorens je onbekende professionele horizonten gaat opzoeken. Zo laat je tot aan het gaatje zien dat je een professionele rots in de branding bent waar ze nog vaak met weemoed zullen aan terugdenken. En dat zou ook een mogelijke terugkeer van de verloren zoon/dochter een stuk kunnen vergemakkelijken.

2. Hou je netwerk open

Het is niet omdat je weg bent op je werk dat je ook echt weg bent. Je hebt daar immers een netwerk opgebouwd. En het zou zonde zijn om dat na je vertrek helemaal te laten verschralen. Hou je netwerk dus levendig. Je ex-collega’s, een aantal beslissingsmakers, experts uit het vakgebied…

3. Maak de balans op

Sta stil bij de reden waarom je er de brui aan gaf bij je oude baas. Waren er bepaalde zaken die moeilijk liepen? Was er een probleem met de bedrijfsvoering? Of de collega’s? Alvorens je je grote rentree gaat maken, moet je immers wel zeker zijn van je stuk. Wil je echt terug naar je oude werkplek? Of is het gewoon maar een noodoplossing? Indien dat laatste het geval is, moet je toch even opnieuw wat denkwerk doen alvorens bij je oude baas te gaan aankloppen.

4. Speel open kaart

Steek niet onder stoelen of banken dat je uitkijkt naar een andere job. Althans niet wanneer je een positieve band hebt met je baas en/of collega’s. En wees ook heel duidelijk in wat je wil. Geef aan dat je weliswaar elders je professionele kennis en vaardigheden wil bijspijkeren, maar dat je het zeker niet uitsluit dat je ooit weer terug aan boord zou komen. Daar is helemaal niets mis mee. Je wil je grenzen verleggen. Wanneer je misschien binnen een aantal jaar dan opnieuw aanklopt bij je ex-baas met al die extra kennis, dan zal hij/zij maar wat blij zijn om je terug op de werkplek te hebben.

5. Zet tijdens een ’terugkeergesprek’ je troeven in de verf

Je hebt enige tijd elders vertoefd, misschien wel bij de concurrentie. En daar heb je heel wat nieuwe dingen geleerd. Dat zal je baas erg appreciëren. Zet de extra troeven die je in handen hebt dan ook volop in de kijker tijdens een gesprek over een mogelijke terugkeer naar je ex-baas.

6. Laat zien dat je er zin in hebt

Laat je goesting om weer te starten ook duidelijk blijken bij je ex-baas. Je bent terug, je bruist van de energie en de ondernemingszin en je wil opnieuw volop meerwaarde creëren. Laat je baas ook via je betoog en lichaamstaal zien dat je er zin in hebt.

Pascal Dewulf