5 supertips om je stage om te zetten in een vast contract

Binnenkort aan de slag op jouw stageplek? Grijp dan je kans om een vast contract in de wacht te slepen met deze 5 supertips.

Nieuwsflits: een stage is een ideaal opstapje naar een vaste job. Je baas heeft er iemand bij die leert, maar tegelijkertijd wel op een budgetvriendelijke manier voor extra man(vrouw)kracht zorgt.

Breng je het er goed vanaf, dan is dat voor jouw baas doorgaans een laagdrempelige beslissing. Wanneer hij/zij je immers in dienst neemt, dan gaat de kennis die je inmiddels hebt opgebouwd niet verloren.

Wik en weeg je stageplek

Mik hoog bij de keuze van je stageplek. Kies geen stageplek omdat het lekker makkelijk is, omdat je ze spontaan krijgt aangeboden of omdat het toevallig bij jou achter de hoek is. Probeer daarentegen een stage te bemachtigen bij een bedrijf waar je écht graag wilt werken. Dat zorgt er immers voor dat ook je motivatie op een hoger peil zit. En als er nu iets is dat je (toekomstige) baas graag ziet, dan is het gemotiveerde medewerkers. Kies ook een stageplek waar je zoveel mogelijk kan (bij)leren. Bespreek daarbij vooraf duidelijk je eigen verwachtingen en die van de werkgever.

Maak een goede eerste indruk

Kom de eerste dag netjes op tijd. De dagen erna ook natuurlijk. Maak uitgebreid kennis met je nieuwbakken collega’s. Wees enthousiast, toon luisterbereidheid en leergierigheid. Je hebt weliswaar nog niet gek veel praktijkervaring. Jouw (positieve) attitude kan dat echter ruimschoots compenseren. Tip: een klein welkomstpresentje voor je collega’s is charmant en doet wonderen. Het toont dat je naast savoir-vivre ook over het nodige empathische vermogen beschikt.

Durf vragen te stellen

Je komt recht van de schoolbanken en niemand verwacht dat je alles al weet. Stel dus zoveel mogelijk vragen en probeer gelijk zoveel mogelijk te leren. Hoe meer je weet, hoe meer je jezelf immers nuttig kan maken binnen het bedrijf. Uiteraard heeft dat tijd nodig. Rome is ook niet in één dag gebouwd. Is er iets niet duidelijk? Aarzel dan niet te vragen om het nog eens uit te leggen zodat je goed mee bent met wat er van jou wordt verwacht.

Neem initiatief

Het loont de moeite om initiatief te tonen op je stageplek. Je bent dan wel nieuw, maar jouw frisse ideeën hebben absoluut meerwaarde. Durf ook zelf aan te geven welke vaardigheden je wil bijschaven en welke taken je graag zou willen opnemen. De kans is groot dat ze je die kans geven. Wacht niet tot het werk in je schoot wordt geworpen, maar vraag om opdrachten als je even niets te doen hebt. Deins er daarbij ook niet voor terug eens een minder leuke taak tot een goed einde te brengen. Het toont hoe gemotiveerd je bent.

Laat je evalueren

Laat je collega’s/je baas op tijd en stond weten waar je mee bezig bent en welke vooruitgang je maakt. Zo zijn ze zich bewust van je meerwaarde en maak je jezelf zichtbaarder binnen het bedrijf. Vraag daarnaast ook geregeld om feedback. Op die manier ken je je werkpunten en kan je laten zien dat je aan de slag gaat met hun input. 

Tot slot: wees niet teleurgesteld wanneer je geen jobaanbod krijgt na je stage. Mogelijk heb je het beste van jezelf gegeven en presteerde je uitstekend. Er is daarentegen ook de realiteit van de onderneming waar je aan de slag bent. Jobs groeien immers niet aan de bomen. Is er niet direct een baan beschikbaar, dan kan het best zijn dat je ergens in de toekomst toch weer wordt opgevist.

Pascal Dewulf

Bron: VDAB.be