Met deze jobs maakt je het meest/minst kans op een burn-out

Burn-out is vandaag een reëel probleem. Uit onderzoek blijkt echter dat niet iedereen hetzelfde risico loopt op burn-out. Veel hangt af van de professionele omgeving waarin je vertoeft. Dit zijn alvast de jobs met respectievelijk het meeste en het minste kans op burn-out.

Burn-out is vaak een gevolg van een aantal (externe) factoren zoals werkdruk maar ook peer pressure op de werkvloer of onduidelijke/onevenwichtige rollen en verantwoordelijkheden op kantoor. Erg belangrijk in het voorkomen van burn-out is dat je je als medewerker gesteund weet. Dat betekent dat je op de werkplek in een sociale omgeving vertoeft waar vertrouwen, openheid, positiviteit en teamspirit voorop staan.

Veel fun, weinig druk

Uiteraard is er ook de job zelf. Beleef je fun aan je werk en is de werkdruk OK, dan ben je in een omgeving waar de kans op burn-out minimaal is. Jobs die doorgaans in die categorie passen, zijn functies met sociaal contact als onthaalmedewerker maar ook bijvoorbeeld coach, administratief medewerker, onderzoeker, uitbater van een koffiebar of onthaalmoeder. Dat zijn jobs die doorgaans niet met strakke deadlines werken. De werkdag zal weliswaar goed gevuld zijn, maar echt veel druk is er doorgaans niet.

Weinig fun, veel druk

Aan de andere kant van het spectrum heb je medewerkers die werkgewijs erg onder druk staan en doorgaans weinig plezier aan hun werk beleven. In die regionen vinden we productiearbeiders, medewerkers in een callcenter, uitvoerend personeel in logistieke hubs zoals pakjesvoorbereiders en -bezorgers. Een belangrijke factor die al dan niet burn-out in de hand werkt is het uitzicht op groei. Medewerkers die altijd dezelfde taken dienen te verrichten, zonder enige inspraak, lopen dan ook vaker het risico op burn-out.

Veel druk, veel fun

Zit je in een van beide categorieën, dan wil dat uiteraard niet altijd zeggen dat je noodzakelijk minder of meer vatbaar bent voor burn-out. Alles hangt eveneens af van je eigen ingesteldheid. Doe je inpakwerk en ben je daar helemaal happy mee dan is de kans op burn-out erg klein. De belangrijkste factor of je vatbaar bent voor burn-out, ben jijzelf. Ben je happy in je job ondanks dat je hoge werkdruk hebt, dan is dat prima. Mensen in de zorgsector zitten vaak in die categorie. Ook je persoonlijke ingesteldheid bepaalt veel. Voel je je lekker in je vel, je relatie, je familieleven dan schept dat gelijk ook een kader waarin je meer bestand bent tegen burn-out.

Pascal Dewulf