Kan je zelf je arbeidsovereenkomst beëindigen om een dringende reden?

Als er gesproken wordt van een ontslag om een dringende reden, denkt men meestal aan het geval dat het ontslag in kwestie uitgaat van de werkgever. Maar kan je ook als werknemer een dringende reden lastens je werkgever inroepen?

Ook voor werknemers

Hoewel dat in de praktijk niet vaak gebeurt, laat de wet je als werknemer inderdaad toe om je arbeidsovereenkomst te beëindigen om een dringende reden lastens je werkgever. Hiervoor is wel vereist dat er sprake is van een ernstige tekortkoming die elke professionele samenwerking tussen jou en je werkgever onmiddellijk en definitief onmogelijk maakt.

Zo’n ontslag kan bijvoorbeeld aan de orde zijn als je werkgever zich bezondigt aan fraude, als hij fysiek geweld tegen jou gebruikt, als er sprake is van ongewenste seksuele gedragingen van je werkgever opzichtens jou, enzovoort.

Vormvoorwaarden

Wil je je arbeidsovereenkomst om een dringende reden beëindigen lastens je werkgever dan moet je een aantal vormvoorwaarden naleven, net zoals je werkgever dat moet doen als hij tot zo’n ontslag overgaat. Zo moet je de arbeidsovereenkomst om die reden beëindigen binnen de 3 werkdagen na kennisname van de ingeroepen feiten. Je kan dan de redenen die het ontslag rechtvaardigen tegelijk aangeven of je kan dan ook doen binnen 3 werkdagen na het ontslag. 

De kennisgeving van deze redenen moet gebeuren via aangetekend schrijven, bij deurwaardersexploot of door overhandiging van een schriftelijk document dat je werkgever voor ontvangst tekent. Zorg er alleszins voor dat de redenen voor het ontslag duidelijk en voldoende uitvoerig aangegeven worden in de ontslagbrief of in de motiveringsbrief die je binnen de drie werkdagen na het ontslag stuurt.

Als het onterecht is

Als je ten onrechte een einde maakt aan je arbeidsovereenkomst om een dringende reden lastens je werkgever dan kan die een opzegvergoeding van je vragen.

Als werknemer kan je bij een terecht ontslag om een dringende reden lastens je werkgever eventueel een schadevergoeding van je werkgever vragen. Die kan onder andere bestaan in een vergoeding voor het verlies van je betrekking.

Ga dan ook niet over één nacht ijs als je een dringende reden wil inroepen en win voorafgaand professioneel advies in.

Jan Roodhooft, advocaat