Kan je werkgever je arbeidsovereenkomst opzeggen voor ze start?

Tussen het moment van het sluiten van je arbeidsovereenkomst en de aanvang daarvan verstrijken er vaak enkele weken of zelfs maanden. Kan je werkgever in die periode je arbeidsovereenkomst al opzeggen? Welke opzegtermijn moet hij dan naleven?

Opzeggen kan

Als je werkgever je arbeidsovereenkomst wil opzeggen, moet hij daarvoor niet wachten tot de overeenkomst een aanvang heeft genomen.  Ook in de periode tussen het ondertekenen van de arbeidsovereenkomst en de aanvang daarvan kan je werkgever een einde maken aan het contract door je een opzeg te geven.  Hierbij is het irrelevant of je intussen al dan niet elders aan de slag bent.

Ook jij kan trouwens in tussentijd de arbeidsovereenkomst beëindigen door het geven van een opzeg (bijvoorbeeld omdat je alsnog een andere job gevonden hebt of toch niet wil vertrekken bij je vroegere werkgever).

Termijn

Je werkgever kan, tenzij je met hem afwijkende afspraken zou hebben gemaakt en bijvoorbeeld een conventionele anciënniteit zou hebben afgesproken, in deze periode je arbeidsovereenkomst opzeggen met naleving van een opzegtermijn van één week.  Wil jij de arbeidsovereenkomst opzeggen dan moet je eveneens een opzegtermijn van één week naleven. Deze opzegtermijn begint te lopen op de maandag die volgt op de week waarin de opzegging wordt meegedeeld.

Eindigt de opzeg op een moment dat de arbeidsovereenkomst nog geen aanvang nam, dan moet de werkgever je geen enkele opzegvergoeding betalen. Vallen een aantal dagen van de opzegtermijn in de periode dat je arbeidsovereenkomst al een aanvang nam, dan moet je werkgever je wel betalen voor deze dagen. Hij kan dan wel vragen dat je die dagen ook komt werken.

Schadevergoeding

Als je kan aantonen dat je werkgever een fout beging door je op deze wijze te ontslaan en dat hij lichtzinnig handelde, dan kan je wel eventueel een schadevergoeding van de werkgever vragen. Je zal dan wel de schade die je leed door de opzegging moeten bewijzen.

Jan Roodhooft, advocaat