Gezocht: M/V/X met ADHD, autisme of dyslexie

Inclusiviteit staat bij heel wat bedrijven steeds hoger op de agenda. En dat is een goede zaak. Die inclusiviteit kan erg breed zijn. Ze is immers niet enkel gender- of leeftijd gerelateerd. Goed nieuws: steeds meer bedrijven gaan in die context actief op zoek naar mensen met ADHD, autisme en dyslexie.

Brandjes blussen

Bedrijven komen er stilaan achter dat mensen met ADHD uitermate geschikt zijn voor specifieke jobs. Dat zijn jobs met veel afwisseling, bewegingsvrijheid, afwisselende werkdruk en praktisch werken (handenarbeid). Dit vaak in combinatie met directe feedback, duidelijkheid en flexibele werktijden. Een greep uit jobs die zich hiertoe lenen: kok, fotograaf, kapper, postbode, verkoop (buitendienst), maar ook journalist, copywriter of software-ontwikkelaar. Dit is uiteraard geen exhaustief lijstje en net zoals bij andere sollicitanten moet rekening worden gehouden met persoonlijke interesses, intrinsieke kwaliteiten en de aard van de werkomgeving.

Het grote plaatje

Ook mensen met dyslexie komen steeds meer aan hun trekken in het bedrijfsleven. Voor specifieke jobs zijn ze zelfs meer geschikt dan mensen zonder dyslexie. Zo nemen ze beter dingen waar in hun omgeving, zien ze makkelijker het grotere plaatje, maar ook details die anderen niet direct opvallen. Ook beschikken ze over sterke visueel-analytische vaardigheden waardoor ze makkelijker inzien hoe iets is gebouwd is of hoe een wiskundige probleem in mekaar zit. Bekende mensen met dyslexie? Leonardo Da Vinci, Albert Einstein, Winston Churchill, Bill Gates en Steve Jobs. En het lijstje bekende namen is nog veel langer. Zo, nu weet je ook gelijk welke kant het beroepsmatig op kan voor iemand met dyslexie.

Professioneel dekseltje

Ook voor mensen met autisme zijn er heel wat geschikte jobs in het bedrijfsleven. Meer bepaald in ICT, communicatie alsook in creatieve- en medische beroepen zoals huisarts om er een aantal te noemen. We moeten dan ook van het idee af dat bedrijven alleen maar staan te springen om assertieve, empathische medewerkers. Er zitten voor bedrijven immers ook heel wat voordelen aan mensen die eerder kiezen voor (niet oneerbiedig bedoeld) routinematige jobs zij het dan wel met een sterk niveau van detail. Conclusie: op elk potje past een professioneel dekseltje.

Pascal Dewulf