Administratieve jobs – de cijfers

Een overzicht van de belangrijkste cijfers in de administratieve sector.

11
Wil je zelf een kijkje nemen hoe het er op het onthaal van een bedrijf aan toe gaat? Schrijf je dan in voor de Werkbezoekdag van 11 december waar werkzoekenden en werkgevers elkaar beter leren kennen in een ongedwongen sfeer. De werkbezoekdag is een ideale kans om drempels weg te nemen en je goesting in een job klaar en duidelijk te maken. Je vindt meer info op de website van VDAB en kunt er je kandidaat stellen voor een bezoek bij een van de deelnemende bedrijven.

46
Om je administratieve vaardigheden bij te spijkeren kun je een opleiding volgen bij VDAB. De dienst organiseert 46 opleidingen in verschillende specialiteiten. Je kunt de opleiding volgen in een van de opleidingscentra, maar je kunt ook via webleren een cursus starten. Dan volg je de opleiding van thuis of kantoor in je eigen tempo. Zo heeft VDAB 23 administratieve opleidingen die je op die manier kunt volgen.

35.909
Tot einde oktober ontving de VDAB 35.909 vacatures voor algemene en gespecialiseerde administratieve medewerkers. Dat is al ruim 10% meer dan in heel 2013. Gespecialiseerde administratieve medewerkers zijn het felst gegeerd. Daar wordt in 80% van de gevallen naar gevraagd. In maart en oktober was de vraag het grootst. Meer dan 1 op de 4 vacatures komt uit de provincie Antwerpen.