Als 50-plusser alle kansen benutten om je droombaan te bemachtigen? Dat doet je zo

50+ en op zoek naar een toffe baan? Met deze tips bemachtig je je droombaan alvast zonder verpinken.

Jonger dan je denkt

Laat je leeftijd achterwege. Je bent zo jong als je je voelt. Ook op je cv. Wist dat je het helemaal niet verplicht is om op je cv je leeftijd te vermelden? Waarom zou je? Het heeft geen toegevoegde waarde en wanneer je je leeftijd vermeldt, loop je het risico om meteen uit de boot te vallen. Leeftijdsdiscriminatie is immers een van de belangrijkste pijnpunten tijdens het sollicitatieproces. Maar ja, wanneer je op je cv terug in de tijd gaat met je werkervaring komen ze ook wel achter jouw leeftijd? Niet noodzakelijk. Je bent immers helemaal niet verplicht om als het ware 30 jaar terug in de tijd te gaan. Vernoem enkel de jobs die je de laatste tien à vijftien jaar hebt uitgeoefend. Wil je (eventueel) toekomstige baas meer weten? Dan moet hij/zij je maar uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Bam!

Kom mekaar tegemoet

Kom het tot een sollicitatiegesprek dan is een van de belangrijkste voorwaarden voor succes dat je mekaar tegemoetkomt qua loon. Met andere woorden: temper je loonsverwachtingen. Je kan niet voor eeuwig en altijd blijven stijgen qua salaris. Wil je de job echt hebben? Kom mekaar dan tegemoet qua loonsverwachtingen. Jij blij en je baas ook. Zo werk je meteen ook een cliché weg dat vijftigers sowieso altijd te duur zijn. Moraal van het verhaal: als 50+-professional kan je niet alles hebben in het leven. Én een fantastische job én een loon om van te snoepen. Soms wel. Even vaak niet. Aan jou om te schipperen.

Moderne vijftiger

Je komt al een heel eind ver wanneer je als vijftiger solliciteert op een moderne manier. Geen brieven schrijven met ganzenveer (J), maar een vlotte e-mail met cv in een pdf-bestand. Verwijs naar je uitgebreide(re) cv en aanbevelingen op LinkedIn met doorkliklink. Heb je daar stevig wat connecties, dan helpt dat heel zeker. Mensen blijven mensen, ook de rekruteerder. Ben je populair online, dan word je ook al snel populair bij de rekruteerder. Werk dus aan je LinkedIn-pagina, indien je dat al niet zou gedaan hebben. Moderne vijftigers staan gelijk een paar trapjes hoger op de sollicitatieladder.

Voet tussen de deur

Zoek er ook naar om een voet tussen de bedrijfsdeur te krijgen. Het moet niet meteen een fulltime job zijn, toch? Anders gezegd: kijk uit naar uitzendjobs. Daar zijn werkgevers gelijk een stuk inschikkelijker wanneer het op leeftijd aankomt. Hebben ze eens geproefd van jouw vaardigheden en dynamiek op de werkvloer, dan is de kans groter dat je een fulltime overeenkomst krijgt aangeboden. Als je dat al zou willen natuurlijk. Leg tot slot de nadruk op de kwaliteiten van een 50-plusser. Je hebt maturiteit, je kan mensen inspireren en in een team zorg jij vaak voor (cruciale) harmonie. Laat je zeker ook niet aanpakken over je leeftijd en pareer clichés die je toekomstige baas op je afvuurt zelfverzekerd en met klasse. Yes, you can!

Pascal Dewulf